Hvordan vasker og plejer jeg extensions?

Vi bliver ofte spurgt, hvordan hair extensions skal vaskes og plejes. For hvordan gør du lige, når dine extensions er sat på med forskellige metoder? Er der noget du skal være ekstra opmærksom på? Skal du bare vaske det, som du gør med dit eget hår?

Spørgsmål er der mange af, og derfor vil vi på bedste vis forsøge at besvare de oftest stillede spørgsmål, vi får. Vores guide kan bruges til alle metoder med undtagelse af clip in extensions.

Vask og pleje af hair extensions

1. Før håndvasken

Inden du begynder at vaske dine hair extensions, skal du starte med at børste håret grundigt igennem. Brug gerne en extensions hårbørste, der er beregnet til hair extensions.

Børst håret forsigtigt igennem først i hårspidserne, og fortsæt opad mod hovedbunden, indtil alt håret er redt igennem.

2. Under hårvasken

Når du har gjort dit hår vådt, fordeler du shampooen i håret. Massér det godt ind i hovedbunden, men vær varsom de steder, hvor dine extensions er påsat. Sørg for at komme godt omkring, og inddel gerne dit hår i sektioner, så du er sikker på, at du får vasket alt dit hår. Vask håret oppefra og ned, for at undgå det begynder at filtre. Når du har vasket håret, skal du sørge for at skylle shampooen grundigt ud, så du ikke efterlader nogen shampoo rester. Gentag processen for optimal vask.

Næste step i processen er en god hårkur, som plejer dine extensions i dybden. En hårkur åbner op for hårstråenes skællag, hvilket gør, at den kan trænge helt ind i håret og virkelig pleje og fugte dit hår. Det er meget vigtigt, at du kun tilfører hårkuren i længderne og spidserne af håret. Hårkuren må ikke komme i kontakt med din hovedbund, hvor dine extensions er påsat. Hvis du tilfører hårkur i hele håret, inklusiv din hovedbund, risikerer du, at dine hair extensions løsner sig. Når kuren har siddet i håret i den anviste tid, skyller du det grundigt ud. Du behøver ikke at bruge en hårkur hver gang, du vasker dine extensions, men vi anbefaler, at du gør det cirka en gang om ugen for optimal pleje.

Efter du har brugt din hårkur, skal du have forseglet skællagene igen. Det gør du ved at tilføre dit hår balsam. Ligesom med hårkuren, skal balsammen kun tilføres længderne og spidserne af håret. Ellers løsner dine extensions sig, og i værste tilfælde kan de glide ud. En god balsam gør dine extensions bløde og nemme at rede igennem. Husk at afslutte med at skylle balsammen ud af håret, så du ikke efterlader nogen rester tilbage.

3. Efter hårvasken

Når du har vasket dine hair extensions, skal de redes igennem. Hvis du vælger at rede dem i vådt hår, er det meget vigtigt, at du bruger en god børste, som er velegnet til extensions og derfor ekstra skånsom for håret. Ligesom dit eget naturlige hår, er våde extensions langt mere skrøbelige end tørre extensions, og særligt de steder, hvor de er påsat. Vær derfor påpasselig med hårbørsten.

Du kan enten vælge at lade dine extensions lufttørre, eller du kan føntørre dem. Vælger du at føntørre dem, skal du huske at bruge varmebeskyttelse i dit hår, for at dine extensions ikke tager skade fra varmen. Hold føntørreren et godt stykke væk fra hovedbunden. På den måde undgår du, at dine extensions løsner sig på grund af varmen.

Vi anbefaler, at du glatter dine extensions med et glattejern en gang imellem for at lægge skællagene ned. Det gør håret blødt, glat og meget mere medgørligt. Hvis du glatter håret, skal du dog være opmærksom på, at du ikke rammer de steder, hvor dine extensions er påsat. Hvis du fx har tape extensions eller hot fusion i dit hår, kan tapen og/eller keratinen smelte og filtre sig samme.

Afslutningsvis kan du med fordel bruge en god hårolie i håret, da det fugter og styrker håret. Pas dog på med ikke at tilføre dit hår for meget olie, da det kan hobe sig op og gøre håret fedtet i stedet. Et enkelt eller to pump er ofte mere end rigeligt.

Hvilke produkter skal jeg bruge til extensions?

Når du har fået påsat hair extensions, skal du holde dem vedlige. Det gør du ved at pleje dem med produkter, der hverken indeholder sulfat eller silikone. Sulfat udtørrer håret, og silikone lægger sig som en hinde på håret, hvilket kan medføre, at de produkter du bruger, ophober sig i dit hår. Derfor er en korrekt hårplejerutine vigtig, for at du undgår, at dine extensions bliver tørre, og filtrer sammen.

Vi har sammensat helt særlige plejepakker til dig med hair extensions, som vi anbefaler dig at bruge. Med vores plejepakke er du sikret den mest optimale pleje, som forlænger dine extensions levetid.

Plejeprodukter til hair extensions

Hvor ofte skal extensions vaskes?

Hair extensions har bedst af ikke at blive vasket for ofte. Derfor kan du med fordel nøjes med at vaske dine extensions cirka en gang om ugen. Når det er sagt, er det selvfølgelig meget forskelligt fra person til person, hvor ofte håret har behov for vask. Er du meget aktiv, er en gang om ugen måske for lidt.

Omvendt kan du også have vænnet dit hår til at blive vasket ofte, hvilket gør, at du føler et behov for at vaske det oftere, end det reelt set er nødvendigt. For faktum er, at hår har bedst af ikke at blive vasket hver dag, da du fjerner det fedtlag, som beskytter dit hår. Forsøg derfor at holde hårvasken på et minimum, som fx en gang om ugen.