Kan min paryk gå i stykker?

Det er vigtigt at at du passer på din paryk, og følger pleje anvisningerne, for at parykken ikke går i stykker. Der er også forskellige forbehold du skal tage, alt efter om din paryk er af syntetisk eller ægte hår. Vi har lavet en guide til hvordan du på bedste vis sørger for at holde din paryk fin.

Do's & Don'ts

Opbevaring af din paryk
Når du ikke har din paryk på, er det en god ide at opbevare den et mørkt sted, så den er væk fra direkte sollys. På den måde forhindrer du at farven på parykken falmer af sollyset. Det er desuden en god ide at opbevare parykken på et parykhoved- eller stativ, så den kan få luft, og håret ikke ligger og filtrer sammen.

Brug kun de anbefalede plejeprodukter
Hvis du vil have den længst mulige levetid på din paryk, og holde den fin og blød, er det vigtigt at du følger vores plejeanvisninger, og holder dig til de produkter vi anbefaler. Du er altid velkommen til at kontakte og hvis du er i tvivl om hvilke produkter du skal bruge.

Følg vores vaskeguide til parykker
Når du vasker din paryk, skal du altid følge vores vaskeguide til parykker. Det er vigtigt at du ikke klemmer, vrider eller gnider i håret, når du vasker og tørrer det, da det kan forårsage filtrer, og dermed hårtab når du børster håret.
Se vores guide til vask og pleje af din paryk her.

Vær påpasselig med varmestyling af din syntetiske paryk
Det er altid en god ide at tænke over at passe på sit hår, i forbindelse med varmestyling. Især når man snakker om syntetiske parykker, da det ikke er alle syntetiske fibre der kan tåle varmen.
Dog er vores syntetiske parykker lavet i et varmeresistent materiale, der gør at de tåler varme op til max 110 grader. Dermed ikke sagt at det er noget vi anbefaler man gør for ofte, hvis man ønsker at parykken skal holde en lang levetid, hvor den forbliver lækker.
Brug altid varmebeskyttende produkt i håret, både på din syntetiske og din ægte paryk.

Børst aldrig håret med en almindelig hårbørste
Du bør aldrig børste din paryk med en almindelig hårbørste, da de kan være meget aggressive, rive i håret, og i værste fald rykke hårstråene ud af hætten. Brug i stedet en extensions børste, og hav tålmodighed når du børster håret. Din paryk vil elske dig for det.

Gå ikke i bad eller svøm med parykken på
Går du i bad med din paryk på, kan det forårsage filtre og knuder i både dit eget hår, og parykken. Vask altid din paryk for sig selv, Det er også en meget dårlig ide at svømme med din paryk på, både i klorvand og saltvand, da det kan udtørre og tage glansen og formen ud af håret.

Vask aldrig din paryk i varmt vand
Undgå at skade håret mere end nødvendigt, ved altid at vaske det i koldt eller lunkent vand.