Hvordan vasker og plejer jeg min paryk?

Vi anbefaler at du bruger denne guide når du vasker din paryk, samt bruger de rette plejeprodukter - hvis du er i tvivl om hvilke du skal bruge, er du altid velkommen til at kontakte os. Derudover vil vi på det kraftigste anbefale at du aldrig vasker din paryk, imens du har den på, da det kan filtre sammen og forårsage knuder og filtrer i både dit eget hår og i produktet.
Hvis du bruger din paryk hver dag, anbefaler vi at du vasker den ca. hver 3. uge (syntetisk paryk), eller hver 2. - 3. uge (ægte paryk).

Vask og pleje af din paryk

Guide til vask af paryk

1. Børst håret
Børst altid håret igennem, inden du vasker det. Brug en extensions børste, da den skåner håret ved ikke at rive for hårdt i det.

2. Koldt vand og shampoo i en balje
Fyld en balje eller lign. med koldt eller lunkent vand, og tilføj din plejende shampoo til vandet. Skum derefter vandet op, så shampooen er blandet godt sammen med vandet.

3. Dyp parykken i vandet
Nu kan du komme håret i vandet. Dyb det gerne gentagne gange, til håret er rent. Du kan eventuelt massere shampooen blidt ind i håret imens det er i vandet. Du kan også lade håret ligge i vandet i et par minutter, så det suger shampooen til sig.

4. Skyl shampooen ud
Lav nu en ny balje, med rent vand, og dyp parykken i vandet, til shampooen er ude af håret. Klem eller vrid aldrig i håret, for at få vandet ud.

5. Tilfør balsam i hårets længder
Brug nu en plejende balsam i hårets længder, og lad det sidde i nogle minutter, for at gøre det blødt og glat, og ligge hårets skællag ned.

6. Skyl håret grundigt
Skyl derefter håret godt, i koldt vand eller lunkent vand, eller brug en balje med rent vand, så du får alle produkterne skyllet ud.

7. Børst håret og læg det på et håndklæde
Red håret forsigtigt igennem, og læg det på et håndklæde, og kram det blidt med håndklædet, uden at gnide.

8. Lad parykken tørre
Sæt parykken på et parykhoved/stativ, for at lade håret lufttørre.

Syntetisk paryk: Undgå føntørring af syntetiske parykker, med høj varme, da varmen kan ødelægge de syntetiske hårfibre. Vores syntetiske parykker tåler varme på max 110 grader.

Ægte paryk: Du må gerne føntørre din ægte paryk, men husk altid varmebeskyttelse.