Hvordan vasker og plejer jeg min hair topper?

Jo mere kærlig pleje du giver din hair topper, jo længere vil den holde sig flot og sund. Denne guide viser dig, hvordan du vasker og plejer din hair topper, så du får glæde af den så længe som muligt.

Guide til vask af din hair topper

1. Red håret igennem
Start med at tage din hair topper af og børst håret igennem med en skånsom børste, inden du vasker det.

2. Skyl din hair topper
Skyl forsigtigt hair topperen godt igennem, så alt håret og hætten er våde.

3. Vask topperen med shampoo
Fordel en skånsom shampoo i din hair toppers hår og hætte, og vær forsigtig med ikke at filtre håret for meget sammen. Skyl grundigt shampooen ud, og vask en gang mere, hvis det er nødvendigt.

4. Brug en hårkur
Massér en plejende hårkur i længderne på din hair topper, hvis du ønsker at pleje håret ekstra godt i dybden. Lad hårkuren virke i ca. 5-10 minutter, inden du skyller den ud igen.

5. Fordel balsam i længderne
Brug nu en blødgørende balsam i hårlængderne, og lad den virke 2 minutter inden du skyller den grundigt ud igen. En balsam lukker hårets skællag, så håret bliver blødt og sundt.

6. Børst forsigtigt håret
Klem forsigtigt vandet ud af håret, og undgå at vride eller rive i det. Red forsigtigt håret igennem med en skånsom børste. Start med at børste spidserne, og arbejd dig op mod topperens hovedbund.

7. Lad hair topperen tørre
Lad din hair topper lufttørre enten på et parykstativ eller liggende på et håndklæde. Du kan også føntørre håret, men det er vigtigt du bruger varmebeskyttelse inden føntørringen, så du undgår at skade håret.

De bedste plejeprodukter til hair toppers

Hvilke produkter er bedst til min hair topper?

De rigtige plejeprodukter forlænger levetiden på din hair topper og gør håret langt flottere og mere medgørligt. Vi anbefaler den fugtgivende “True Soft”-plejeserie fra Maria Nila, som gør håret blødt og sundt. Serien består af en shampoo, balsam, hårkur og hårolie, og du kan med det samme mærke, hvor effektive produkterne er.

Husk at bruge varmebeskyttelse
Hvis du bruger glattejern, føntørrer eller krøllejern til at style din hair topper, er det vigtigt, at du bruger et varmebeskyttende produkt i håret først. Ellers risikerer du at skade håret og forkorte levetiden på din hair topper. Vi anbefaler “Quick Dry Heat Spray” fra Maria Nila, der både beskytter effektivt mod varme og samtidig forkorter hårets tørretid ved føntørring.

Hvor ofte skal min hair topper vaskes?

For at passe på dit eget hår og din hair topper, er det vigtigt, at du tager topperen af inden du skal sove. Netop fordi du ikke sover med hair topperen på, er det ikke nødvendigt at vaske den nær så ofte, som dit eget hår.

Vask din hair topper hver 2. uge ved daglig brug
Hvornår det er nødvendigt at vaske din hair topper afhænger af, hvor ofte du bruger den. Bruger du den hver dag, vil det typisk være nødvendigt at vaske den ca. hver 2. uge. Hvis du ikke bruger hair topperen dagligt, skal den bare vaskes efter behov. Når håret og hætten føles fedtede, er det tid til, den skal vaskes.